„Ca urmare a vizitei în teren a echipei formate din proiectant, constructor, specialist al Apelor Române și geolog, s-a agreat următoarea variantă: captarea și conducerea pârâului Corund se va realiza prin conducte cu diametrul Dn2000, ancorate în versant. Lucrarea va fi executată într-o zonă stabilă, neafectată de fenomene de sufoziune, iar debitul maxim tranzitat prin conducte va fi de 20-24 mc/s. În acest moment, varianta tehnică agreată pentru lucrarea de investiție este devierea apei prin partea stângă, pe albia fosilă a pârâului Corund, soluție ce urmează a fi ajustată în funcție de recomandările experților implicați în acțiunile de protejare a minei. În amonte se vor realiza acumulări nepermanente”, se menționează în informarea citată.
Totodată, se menționează că toate măsurile stabilite sunt în grafic, iar monitorizarea situației se desfășoară în permanență, prin toate mijloacele disponibile.
Măsura de evacuare a persoanelor din zona cu risc se menține în continuare.
„Reamintim cetățenilor că, încă de la debutul acestei situații de urgență, au fost dispuse măsuri de protecție pentru populația din proximitatea zonei afectate, precum și pentru bunurile acestora. (…) Autoritățile monitorizează în permanență evoluția situației, iar măsurile implementate până în prezent oferă deplina siguranță atât pentru localnici, cât și pentru persoanele care tranzitează zona”, se mai arată în informarea citată.
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
XDupa ploaie , PELERINA , De ce nu sa putut face asta inainte de inundatie ??
-
pentru ca nu s-au putut imparti pe ciolan,era prea subtirel,acu au 300 000 000,trai nineaca